Social 17 Mai 2020 08:00

Protestul din Piața Victoriei continuă pentru a doua zi consecutiv deși astfel de activități sunt interzise.

Protestatarii sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul a gestionat criza provocată de pandemia de coronavirus și consideră că starea de urgență le-a îngrădit drepturile și libertățile individuale.

Oamenii au venit pregătiți cu steaguri și mesaje inscripționate pe bannere și cu un "Manifest" în 11 puncte în care cer, printre altele, dovezi științifice că noul coronavirus există.

Printre protestatari s-a aflat și fostul candidat la prezidențiale, Viorel Cataramă, care a mers recent într-unul din focarele COVID-19 pentru a se infecta intenționat și a demonstra că virusul nu este așa rău pe cât se zice.

Direcţia Generală de Jandarmi Bucureşti a făcut un apel la responsabilitate a celor care vor să iasă la protest.

„Fiţi responsabili! Ca urmare a mesajelor din mediul online care îndeamnă la manifestaţii publice şi nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, Jandarmeria Bucureşti face următoarele precizări: Pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi la astfel de evenimente. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!” , e mesajul Jandarmeriei, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Mai 2020 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.