Social 15 Mai 2020 12:30

Avocații fostului lider PSD, Liviu Dragnea, încearcă să-l scoată din închisoare printr-o tehnica numită „Habeas corpus”, ce prevede un procedeu juridic reglementat la nivel internațional, dar care nu are corespondent în dreptul român.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, vineri, în cadrul unei emisiuni televizate, că prin solicitarea acestei acțiuni se raportează exclusiv la „nelegalitatea stării de detenție”.

„Cererea a fost depusa initial la Tribunalul Bucuresti care si-a declinat competenta in favoarea Inaltei Curti. Ieri, ICCJ a decis declinarea tot in favoarea Tribunalului Bucuresti. Noi am mentionat in mod clar si cer ca nu atacam legalitatea si temeinicia sentintei penale prin care dl Dragnea a fost condamnat si isi executa acum pedeapsa. Se pare ca ICCJ a inteles exact din moment ce a admis aceasta exceptie. Noi ne raportam doar la nelegalitatea starii de detentie, urmare a aparitiei in octombrie 2019 a decizie CCR 417, despre asta este vorba in cerere de Habeas Corpus. Se intemeiaza pe dispozitii internationale si nu are corespondent in dreptul roman”, a explicat Teodosiu, citată de stiripesurse.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.