Social14 Mai 202011:50de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Relaxarea restricțiilor vine cu reguli și în Aeroportul Otopeni. Păstrarea distanței fizice de 1 metru față de cei din jur va fi obligatorie începând cu data de 15 mai.

Îmbarcarea în avioane se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului, iar debarcarea, începând cu rândul de lângă ușă.

Printre regulile care vor trebui respectate pe Aeroportul Henri Coandă, începând cu data de 15 mai, se numără și purtarea măștii de protecție. Accesul în terminalul de pasageri va fi permis doar celor care vin din corturile de așteptare.

Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate”, potrivit unei informări transmise de CNAB.

La îmbarcare, spațiul necesar păstrării distanței de 1 metru, va fi asigurat. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

Citeste si:
VIDEO cat de repede se poate transmite noul coronavirus în avion
VIDEO cat de repede se poate...

Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante – recomandăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport! Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului”, a mai transmis CNAB, potrivit g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.