Social 14 Mai 2020 10:44

Pentru că, începând cu această seară, vom ieși din starea de urgență, dar polițiștii și jandarmii își vor continua activitatea pentru a nu scăpa lucrurile de sub control, Raed Arafat a declarat că amenzile din perioada următoare ar trebui să fie mai mari, ca lumea să respecte regulile.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, consideră că amenzile din România sunt prea mici pentru a-i putea face pe oameni să respecte regulile din următoarea perioadă.

Acesta spune că amenzile ar trebui să fie stabilite astfel încât oamenii să „nu râdă în nas polițiștilor și jandarmilor”.

Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut. Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune «eh, mai pot să o plătesc de două ori» şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei”, a declarat Arafat.

Raed Arafat spune că trebuie gândit un cuantum al amenzilor care să îi facă pe oameni să respecte regulile.

Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante, dar în orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme”, a mai spus șeful DSU, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.