Social 13 Mai 2020 12:44

O echipă de 15 militari şi specialişti CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic şi Nuclear) din România se va deplasa în SUA pentru a contribui în lupta împotriva coronavirusului. Misiunea urmează a fi executată „în curând, după finalizarea preparativelor necesare, pentru o perioadă de 14 zile”.

În cadrul unei convorbiri telefonice între ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi secretarul american al apărării, Mark T. Esper s-a discutat despre „solidaritatea în combaterea pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 și cooperarea între armatele celor două țări”, se arată în comunicatul MApN.

„În acest context, a fost exprimată aprecierea pentru ajutorul reciproc acordat în eforturile de combatere a pandemiei: acoperirea de către Statele Unite a cheltuielilor pentru executarea unei misiuni cu o aeronavă C-17 Globemaster III din dotarea Unității Multinaționale de Transport Strategic, care a transportat, în luna aprilie, echipamente de protecție medicală de la Seul la București, respectiv oferta României de a deplasa în Statele Unite o echipă de 15 medici militari și specialiști CBRN, misiune care urmează a fi executată în curând, după finalizarea preparativelor necesare, pentru o perioadă de 14 zile”, se mai precizează în sursa citată.

De asemenea, în discuţia dintre cei doi miniştri ai apărării, au mai fost analizate „perspectivele de consolidare a prezenţei forțelor SUA pe teritoriul României și oportunitățile oferite de proiectele demarate de țara noastră pentru modernizarea infrastructurii și dezvoltarea unor facilități militare”.

Au fost discutate aspectele legate de acțiunile de dezinformare desfășurate de Rusia și China în această perioadă, precizează Ministerul Apărării Naţionale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.