Social 12 Mai 2020 12:10

Premierul Ludovic Orban a anunțat care vor fi sectoarele unde șomajul tehnic se va prelungi și după 1 iunie.

Premierul spune că Guvernul caută resurse financiare pentru a putea relua activitatea economică din România, dar și pentru a putea susține anumite companii care trebuie să își plătească angajații întorși din șomaj tehnic.

Ca măsură de ajutor pentru reluarea activității economice a companiilor, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va va suporta 35-45% din salariile persoanelor care se întorc la muncă din șomaj tehnic.

Plata șomajului tehnic s-a prelungit până la data de 1 iunie. După această data, șomajul tehnic va fi plătit „numai prentru domeniile unde se vor menține restricțiile, cum este domeniul spectacolelor, cum sunt restaurantele”.

300.000 de români au fost trimiși în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență și mai sunt câteva sute de mii care s-au întors din străinătate.

Orban: „Estimăm 650.000 - 700.000 de cetățeni care își vor căuta un loc de muncă”

Acesta a menționat și sursele de finanțare luate în calcul de guvern pentru repronirea economiei.

Resursele financiare le căutăm în toate sursele posibile, finanțatori, fonduri europene, emisii de titluri pe piața internă și internațională, resurse financiare private”, a mai declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Acesta a vorbit și despre un program asemănător IMM Invest de susținere a companiilor mari și mijlocii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.