Social 12 Mai 2020 10:50

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, prezintă proiectul de lege conceput de ALDE, PSD și Pro România prin care se pot anula amenzile date de către autorități în baza ordonanțelor militare.

Liderul ALDE a menționat că acest proiect nu face referire la anularea amenzilor date pentru cei care au fugit din izolare sau din carantină sau cei care au propus tulburări ale ordinii și liniștii publice.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu susține ca ar fi de preferat ca Executivul să susțină inițiativa legislativă și să o transforme într-o Ordonanță de Urgență care să pună capăt acestei teme.

„ELIMINĂM ABUZURILE GUVERNULUI PNL

Decizia CCR a desființat amenzile abuzive aplicate românilor. În consecință, pentru a nu bloca instanțele de judecată, dar și pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendați în mod abuziv, am înaintat spre consultare și altor partide parlamentare proiectul de lege conceput de specialiștii ALDE, PSD și Pro România, proiect care prevede anularea amenzilor date de către autorități în baza ordonanțelor militare.

Cred că putem profita de timpul pe care îl avem până la momentul în care Curtea Constituțională va da motivarea deciziei prin care a desființat aceste amenzi pentru a face o dezbatere în societate pe această temă. Nu e un proiect care îi penalizează pe cei care au respectat legea și au stat în case, așa cum propaganda guvernamentală a încercat să spună.

Proiectul nu este făcut nici în ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja poliția să-și facă datoria și nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile.

Proiectul are scopuri practice, care ne privesc pe toți.

1. Evitarea blocării instanțelor. Vă închipuiți ce înseamnă încă 300.000 de procese pe rolul instanțelor? Activitatea care și așa se derula cu greutate va fi total blocată. Ca să nu mai vorbim de pericolul de a răspândi virusul în momentul în care 300.000 de români vor lua cu asalt instanțele.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

2. Facem dreptate românilor care au fost amendați în mod abuziv! Valoarea amenzilor date în România este probabil cea mai mare din lume. Cine s-a gândit că un pensionar care are 1000 lei pe lună pensie trebuie să plătească 5000 de lei amendă doar pentru că nu s-a putut încadra în cele 2 ore în care avea dreptul să iasă din casă, înseamnă că nu era cu toate țiglele pe casă!

Ca să fiu clar: NU VOM PROPUNE ANULAREA AMENZILOR PENTRU CEI CARE AU FUGIT DIN IZOLARE SAU DIN CARANTINĂ SAU CEI CARE AU PRODUS TULBURĂRI ALE ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE.

Pentru cei mulți care am stat în case: noi nu am stat în case pentru că ne era frică de amenzi. Noi am stat în case pentru că am vrut să respectăm legea, pentru că am vrut să ne ferim pe noi și cei dragi de acest virus nenorocit. Nu avem motive să ne simțim frustrați de această inițiativă. Nu putem fi complici la mulțimea de abuzuri care s-au întâmplat cum nu putem să lăsăm ca blocarea instanțelor să ne afecteze pe cei mai mulți.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Cei care am făcut acest proiect de lege ne-am bucura dacă el ar fi preluat de către Guvern și transformat într-o Ordonanță de Urgență care să pună capăt acestei teme pentru a ne reîntoarce la ce e important: revenirea la viață!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.