Social 11 Mai 2020 17:39

Premierul Ludovic Orban a anunțat că plata șomajului tehnic va fi prelungită.

Printre măsurile stabilite în ceea ce privește starea de alertă, Orban a anunțat că s-a decis și prelungirea plății șomajului tehnic, până la data de 1 iunie cel puțin.

Acesta a spus că această măsura va fi valabilă doar pentru domeniile în care se vor menține restricțiile după data de 1 iunie.

În cazul șomajului tehnic vom prelungi plata șomajului tehnic cel puțin până la data de 1 iunie, urmând să menținem șomajul tehnic doar în acele domenii în care vom menține restricții după data de 1 iunie”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă, potrivit antena3.ro.

Guvernul a luat în calcul și o măsură activă de susținere a reluării activității de către angajați, care va înlocui șomajul tehnnic.

Aceasta se va aplica companiilor care au fost închise total sau parțial din cauza pandemiei și au fost nevoite să își trimită angajații în șomaj tehnic.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.