Social11 Mai 202016:07de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

După instituirea stării de alertă pe teritoriul României, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Potrivit proiectului de lege trimis de Guvern în Parlament spre aprobare, după data de 15 mai, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție când merg la cumpărături în magazine și supermarketuri, când folosesc mijloacele de transport în comun și atunci când merg la muncă.

Pe durata stării de alertă în scopul limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în rândul populației, se instituie: obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”, prevede proiectul de lege, potrivit digi24.ro.

Conform documentului, angajatorii anumitor instituții vor fi obligați să le asigure angajaților măști de protecție, astfel încât aceștia să poată schimba o mască o dată la 4 ore.

Instituțiile vizate sunt: magazinele de electronice și electrocasnice, magazinele din mall-uri, magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

Citeste si:
Gelu Duminică: ”Iresponsabili vor dori să fie călare pe cluburi”
Gelu Duminică: Responsabilii...

„Prin excepție de la alin.(1) sunt permise următoarele activități comerciale:

a) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;

b) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului;

c) activitatea desfășurată de către magazinele agroalimentare, farmacii, cabinetele stomatologice, curățătorii de haine și centrele de îngrijire personală, precum și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, decizie fermă: Măsurarea temperaturii este...
Ministrul Sănătății, decizie...

(3) Personalul care desfășoară activitățile prevăzute la alin.(2) are obligația de a purta în permanență mască ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura măști pentru aceștia, precum și soluții de dezinfecție a mâinilor în zona de acces în incintă.”, se arată în proiectul de lege.

Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.