Social 11 Mai 2020 15:30

Politia Romana va beneficia de un sistem de recunoaștere facială în valoare de 4,779 miioane de lei.

Acest sistem va permite recunoașterea facială a persoanelor după imaginile și fotografiile furnizate de diverse surse, precum camere de supraveghere, telefoane mobile, Facebook sau camerele de la ATM.

Tehnologia va permite poliției să combată și elucideze cazuri asociate furtului de identitate sau documentelor pierdute sau furate, precum și identificarea suspecților care comit sau intenționează să comita fapte de natura penală (terorism, infracțiuni cu violență etc.), după cum se arată în comunicatul transmis de poliție.

„Soluţia informatică pentru recunoaştere facială” va oferi funcţionalităţi de căutare/verificare/comparare ale imaginilor faciale digitale din baza de date asociate cu cele provenite din diferite surse, precum telefoane mobile, camere de supraveghere, reţele de socializare, camere de la bancomate, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul va duce la îmbunătăţirea colectării datelor în cadrul „activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală şi la extinderea cooperării şi a acţiunilor de prevenire şi combatere a formelor de criminalitate gravă şi terorism”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.