Social 11 Mai 2020 13:51

Ion Lungu, primarul orașului Suceava, a cerut, luni, ridicarea măsurilor de izolare, în condiţiile în care situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, numărul cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 înregistrând o scădere semnificativă.

Lungu susține că urmăreşte constant situaţia epidemiologică şi precizat că, dacă pe 5 mai erau 402 cazuri cu COVID-19, pe 8 mai numărul persoanelor active cu COVID-19 ajunsese la 284, numărul de cazuri la o mie de locuitori scăzând implicit de la 3,14 la 2,22.

De asemenea, primarul a menționat că face tot ceea ce depinde de el pentru a dovedi că este necesară ridicarea carantinei.

„Am putea spune că această situaţie este bunişoară şi ne-ar putea ajuta în demersurile noastre de ridicare a carantinei şi a măsurilor speciale. (…) În această perioadă am stat în contact cu Guvernul României, le-am adus la cunoştinţă justificări, argumente, le-am transmis şi aceste tabele şi sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare. (…) Suceava este un oraş normal, Suceava este un oraş cu oameni normali, cu o covârşitoare majoritate de oameni sănătoşi şi cu câţiva oameni bolnavi, la fel cum se întâmplă în întreaga Românie. La Suceava suntem pe un plafon de stabilitate la fel cum se întâmplă în multe oraşe din România. De aceea eu sper ca pe data de 15 să reanalizeze Guvernul această stare de carantină de la Suceava”, a declarat edilul.

Acesta a precizat că problemă se va discuta în CJSU şi va solicita Guvernului ridicarea stării de carantină.

„Epidemia încă nu a trecut. Mulţi spun că nu am atins vârful”, a spus primarul care a rugat sucevenii să respecte în continuare regulile pentru limitarea răspândirii virusului, de igienă personală, de izolare, de autoizolare sau carantină dacă este cazul, de distanţare socială, de circulaţie pe stradă şi în spaţiile comerciale”, a mai spus Lungu, citat de g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.