Social11 Mai 202012:20de Cristina Marin

Lectura de un minut

Nicușor Dan a susținut că proiectul Primăriei Capitalei de a testa 11.000 de bucureșteni pentru coronavirus nu va avea nicio relevanță științifică și că banii cheltuiți reprezintă o risipă.

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că nu s-a ținut de cuvânt în ceea ce privește testarea angajaților din transportul public, termoficare și servicii sociale.

De asemenea, oficialul este de părere că testatea în masă anunțată de Gabriela Firea este doar o campanie de imagine, care va costa două milioane de lei. În plus, acesta a solicitat testarea medicilor, a angajaților din transportul public, termoficare și servicii sociale, care se află în contact direct cu publicul.

„Administrația Firea continuă să acopere spațiul public cu gesturi de imagine fără acoperire în realitate. În 10 aprilie anunța că va testa pentru coronavirus angajații din transportul public, termoficare și servicii sociale. Testarea nu a avut loc, deși a trecut o lună de atunci. Mai mulți angajați din STB sunt în momentul de față infectați cu coronavirus. Primarul Firea vine și propune astăzi un proiect de testare a 11.000 bucureșteni, pe principiul "primul venit, primul servit".

Probabil este din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, așa cum au fost precedentele două inițiative cu același obiect. Dacă va fi realizat în această formă, va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând nici relevanță științifică (pentru a fundamenta politici publice), nici vreun folos practic. Îi cer Gabrielei Firea să acționeze în criza coronavirusului cu responsabilitate față de angajații din subordine aflați în contact direct cu publicul și în pericol de a fi contaminați: medici, șoferii din transportul public, angajații din serviciile sociale”, a explicat Nicușor Dan, citat de digi24.ro

Citeste si:
Orban, după scandalul făcut de Bădulescu: ”Și-au dat foc la valiză!”
Orban, după scandalul făcut...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.