Social 11 Mai 2020 09:30

Un val de aer arctic se îndreaptă către Europa, urmând să ajungă spre centrul continentului la începutul acestei săptămâni.

America se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă, în puternic contrast cu vremea călduroasă din ultimele zile. În New York, de exemplu, a nins sâmbătă, un fenomen neobișnuit pentru luna mai. De vină ar fi un vortex polar care aduce temperaturi de sub 0 grade celsius în unele state din nordul şi estul Statelor Unite.

Aerul arctic se îndreaptă acum spre Europa, ceea ce va duce la o răcire semnificativă în nordul și vestul continentului. De luni, masele de aer rece se vor îndrepta spre centrul Europei.

Și în Romania vor putea fi simțite efectele vortexului polar, temperaturile înregistrând oscilații semnificative în perioada următoare.

”Dacă astăzi am înregistrat în premieră pentru România în acest an o valoare de 30 de grade, mâine așteptăm mai multe astfel de valori, și chiar mai ridicate, chiar 31, 32 de grade în partea de vest și de sud a țării, în Crișana, în Banat, în Oltenia, în Muntenia, temperaturi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, dar poimâine, un sistem frontal, va determina scăderea semnificativă a temperaturilor”, a explicat meteorologul Alina Șerban pentru Antena 3.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.