Social10 Mai 202013:17de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

O asistentă medicală de la Spitalul din Mioveni a mărturisit că în spital sunt cel puțin 15 cadre medicale care au coronavirus, dar tratamentul li s-a administrat doar până pe data de 28 aprilie. Ulterior, în ciuda faptului că rezultatele erau tot pozitive, tratamentul nu a mai fost administrat.

„Sunt asistentă medicală la Spitalul Județean din Pitești, unde am fost și infectată. Sunt internată la Spitalul Orășenesc Mioveni de aproximativ trei săptămâni. Am primit șapte zile tratament, iar din data de 28 aprilie nu am mai primit până în ziua de astăzi niciun fel de tratament. Văzând că toate testele făcute au ieșit pozitive, am cerut să mi se mai dea tratament cu antiviral.

Am făcut testul inițial, care mi-a arătat că am rezultat pozitiv. După șapte zile de tratament, mi s-au recoltat iar probe, s-au trimis la Matei Balș și testul a fost iar pozitiv. Am așteptat alte cinci zile, mi s-au recoltat alte probe și a ieșit iar pozitiv”, a specificat asistenta.

Horia Trăilă, managerul spitalului, a declarat că nu are cum să rezolve acestă situație din cauza faptului că „nu conduce aceste tratamente”.

„Am fost pus în situația, fiind un spital la început, să preluăm toată lupta anti-COVID-19 din Argeș. La ora actuală, nu eu conduc aceste tratamente. Au fost delegați medici infecționiști și medici de Terapie Intensivă și ei conduc aceste tratamente. Nu eu le impun tratamentele. Ei le conduc, conform protocolului național. În acest moment, testele se trimit de la Argeș către Matei Balș, au fost ceva probleme cu recoltarea, noi le-am rezolvat, am reușit de fiecare dată să le dăm.

Citeste si:
Morți încurcați la Suceava. O familie a înmormântat un necunoscut
Morți încurcați la Suceava. O...

Am ținut tot timpul legătura cu cei care se ocupă de procedurile terapeutice. Cunosc acest aspect. Am discutat cu medicii care conduc tratamentul. A fost decizia echipei de medici. La ora actuală nu există un tratament care merge țintit pe acest virus. Sunt oameni care răspund rapid, alții care răspund mai lent. Ei se negativează lent. Ține de organismul fiecăruia”, a explicat acesta, citat de stiripesurse.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.