Social 10 Mai 2020 12:17

Un tren care va transporta aproximativ 250 de români va pleca duminică seara din Timişoara în Austria, unde oamenii vor lucra ca muncitori sezonieri.

În timpul călătoriei, românii vor purta măşti de protecţie şi se vor putea deplasa doar după ce au fost testaţi pentru coronavirus.

Următorul tren care va pleca tot din Timişoara spre Austria va fi peste trei zile.

De asemenea, un al tren cu români a plecat în urmă cu câteva zile în Austria.

Trenurile au cinci vagoane-cuşetă româneşti şi cinci vagoane-cuşetă austriece, fiecare însumând aproximativ 350 de locuri, potrivit antena3.ro

Austria a stabilit cu România un tren de legătură care va transporta muncitorii români

Austria a stabilit cu România o legătură săptămânală cu trenul de noapte, care trece prin Ungaria, pentru a aduce lucrătorii de îngrijire peste graniţele închise în timpul pandemiei de coronavirus.

Sistemul de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în imposibilitate de deplasare din Austria se bazează pe asistenţi medicali din România. Pentru că depinde atât de mult de forţa de muncă din România, iar lucrătorii de aici nu pot trece cu maşinile prin Ungaria, din cauza închiderii graniţelor, Viena a găsit drept soluţie introducerea unui tren de noapte.

Acesta va circula începând cu 2 mai şi este acceptat de toate ţările implicate, întrucât permite transportul unui număr mai mare de persoane şi în acelaşi timp se poate păstra distanţa între aceştia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.