Social10 Mai 202010:34de Cristina Marin

Lectura de un minut

Ion Ceaușescu, fratele mai mic al dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, a murit, în această dimineață, la vârsta de 88 de ani.

Ion Ceaușescu a fost al șaptelea băiat și cel mai mic dintre frații lui Nicolae Ceaușescu. În vârstă de 88 de ani, Ion Ceaușescu a fost inginer agronom și o persoană retrasă lumii publice, în ciuda influenței pe care o avea fratele său mai mare.

„Cinci din cei șapte băieți vor pleca în capitală și la Pitești, cei doi rămași angajându-se la muncă în sat., , [3] Ion a avut o copilărie liniștită și datorită diferenței mare de vărstă nu l-a avut în preajmă pe fratele său mai mare cu 14 ani, Nicolae Ceaușescu. Acesta din urmă era plecat la București.

În anul 1939 Ion Ceaușescu s-a înscris la școala elementară, terminând șapte clase în anul 1948, datorită unei întreruperi de doi ani. Urmând exemplul a patru frați mai mari și a multor alți tineri din epocă, acesta va părăsi satul natal.

Ajuns în capitală își continuă studiile și se înscrie din anul 1949 la o Școală Medie din București, apoi intră în organizația U.T.M unde a fost secretar de grupă, membru în comitetul U.T.M. pe școală și membru în Biroul Regional București. Școala medie a absolvit-o în 1953.

Citeste si:
Tratament cu plasmă eșuat pentru un pacient cu Covid-19 - bărbatul...
Tratament cu plasmă eșuat...

Cu ajutorul fratelui său Nicolae Ceaușescu, care devenise influent în partidul comunist, Ion a fost trimis pentru calificare la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii Medii de Energie Electrică până în anul 1956, an în care își întrerupe școlarizarea din cauza problemelor de sănătate”, potrivit unui dosar din Arhivele Naționale, citat de historia.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.