Social 10 Mai 2020 08:58

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că profesorii peste 65 de ani și elevii cu părinți peste această vârstă nu vor avea interzis în școli pentru pregătirea în vederea Evalurii Naționale și a Bacalaureatului. Decizia a venit în urma propunerii făcute de către Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP).

Anisie a declarat că a avut o discuție pe această temă cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri suplimentare astfel încât profesorii cu vârsta peste 65 de ani să poată veni la școală pentru pregătirea elevilor din clasele terminale.

În privința elevilor care au părinți peste 65 ani sau locuiesc cu persoane care trec de această vârstă, decizia se ia în familie.

„Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament”, a declarat Anisie, citată de educațieprivata.ro.

Propunerile făcute de INSP în legătură cu regulile de după data de 15 mai arată că odată cu relaxarea restricțiilor, elevilor și profesorilor care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecțiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activitățile de pregătire care se vor relua în școli.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Mai 2020 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.