Social9 Mai 202008:30de Cristina Marin

Lectura de un minut

Marcel Vela, Ministrul de Interne, spune că sunt luate în calcul mai multe variante pentru relaxarea măsurilor de izolare. Una din ele este menţinerea declaraţiei pe proprie răspundere. România trece de la stare de urgenţă la stare de alertă din 16 mai.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că declaraţia pe proprie răspundere poate fi menţinută şi din 16 mai, când România intră în stare de alertă.

De asemenea, Vela anunță că nici călătoriile între localităţi nu vor fi permise în orice condiţii, după ce iniţial preşedintele anunţase că românii pot pleca în vacanţe fără restricţii.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere şi în ce condiţii. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiţii, care vor fi precizate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat ministrul, citat de mediafax.ro

Mai mult, Marcel Vela susţine că se vor da în continuare amenzi, chiar dacă acestea au fost declarate ilegale de către CCR.

Citeste si:
Noua declarație pentru starea de alertă a stârnit revoltă în rândul...
Noul model de declarație...

„Măsurile vor avea şi sancţiuni, în baza legilor care sancţionează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive”, a spus ministrul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.