Social 8 Mai 2020 17:00

Omul de afaceri Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce a decis să se infecteze voluntar cu noul coronavirus prin îmbrățișarea persoanelor infectate. Acesta s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde au fost identificate aproximativ 70 de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni „s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că - în data de 07.05.2020 - o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID -19”, declară biroul de relații cu presa.

„Eu nu cred că acel dosar e legal. Acum e o modă să se deschidă dosare penale. (...) Prevenția înseamnă altceva. Mor mai mulți oameni decât de cornonavirus că nu au acces la sănătate. Dacă am merge pe varianta asta ar trebui să anulăm circulația mașinilor pentru că în România se moare mult în accidente de mașină”, a declarat Viorel Cataramă, imediat după aflarea veștii.

„Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez cu coronavirus, să demonstrez că nu pățesc nimic, distrugem țara degeaba!”, a spus Cataramă zilele trecute.

Viorel Cataramă a început să îmbrăţişeze toți oamenii de lângă el

„Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a mărturisit acesta.

„N-avem, domnule. De ce să ne fie frică, degeaba? Dacă nu avem boală, nu suntem bolnavi, nu nimic, de ce să ne fie frică?”, a spus o persoană care se afla langă Viorel Cataramă.

Printre cei cu care s-a îmbrăţişat Viorel Cataramă la Bărbuleşti se afla şi un fost pacient infectat cu noul coronavirus. Ca dovadă, el a adus un bilet de externare de la Spitalul Municipal „Anghel Salligny” din Feteşti, unde a primit, timp de trei săptămâni, tratament pentru coronavirus.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

„Nu neg posibilitatea de a mă infecta, nu neg posibilitatea ca în două-trei săptămâni să fiu în mormânt, dar asta ca o posibilitate teoretică”, a mai spus Cataramă.

După îmbrăţişările primite la Bărbuleşti, Viorel Cataramă a plecat acasă.

„În momentul în care plec de aici voi fi singur, merg direct acasă şi mă izolez, astfel în cât să aştept rezultatul”, adăugă preşedintele Partidului Dreapta Liberală.

De asemenea, Viorel Cataramă a încercat să se interneze în unul din spitalele ce tratează pacienţi COVID-19 din Bucureşti pentru a se infecta. Cererile sale au fost respinse de admnistraţia spitalelor.

Politicianul crede că imunizarea de grup ar fi o soluţie mai bună pentru România, iar politica statului acasă a fost o măsură greşită.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.