Social 8 Mai 2020 15:08

Spitalul modular, care pune la dispoziție 500 de paturi pentru bolnavii de Covid-19, a fost construit în Pipera, pe terenul unde vor începe lucrările pentru Spitalul Metropolitan. Acesta este o anexă a spitalului Victor Babeș și aici vor fi internați pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticii care trebuie monitorizați.

Gabriela Firea a prezentat, într-o filamare live pe pagina de Facebook, întreaga unitate sanitară care are saloane cu un pat sau două pentru familii, baie și cabinete medicale. „Spitalul” nu are aparatura medicală complexă cel puțin deocamdată și nici o secție de ATI.

Unitatea medicală a fost construită de către Compania Municipală Consolidări și a costat aproximativ 2 milioane de euro, în care au fost incluse și cheltuielile pentru conectarea la utilități, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

„Inaugurăm astăzi la București cel mai mare spital modular COVID din țară. Acesta va putea să primească 500 de pacienți cu forme ușoare, formele mai complexe vor fi tratate în continuare în spitalele de boli infecțioase. Fiecare salon are pe lângă pat, noptieră, dulap și un boiler pentru apă caldă, aer condiționat. Cadrele medicale au pregătite deja o zonă dedicată, pentru realizarea documentațiilor medicale dar și pentru odihnă. Noi sperăm să nu existe un număr atât de mare de îmbolnăviri și aceste spitale modulare pregătite să nu fie folosite, dar din păcate, în funcție de ce se întâmplă în întreaga lume, trebuie să ne organizăm și așteptăm cu sufletul la gură care va fi reacția din punct de vedere epidemiologic după sfintele sărbători de Paște, după relaxarea din 15 mai și mai ales, ce se va întâmpla în toamnă, când se așteaptă un val doi al pandemiei, în lunie octombrie -februarie, când pe lângă coronavirus vor fi și gripele sezoniere”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

De asemenea, edilul a afirmat că acest spital va ajuta și la degrevarea celorlalte unități medicale.

„Acest spital, preluând un număr mare de bolnavi va putea să degreveze spitalele de boli infecțioase și vom putea pune umărul la redeschiderea celorlalte spitale pentru că este nevoie ca toate să funcționeze. Pe lângă Covid 19 mai sunt și alte afecțiuni care trebuie tratate în spitalele care au celelalte secții”, a mai specificat aceasta.

La finalul pandemiei, containerele vor fi folosite pentru organizarea de șantier a Spitalului Metropolitan.

Spitalul este format din 3 module (unul pentru pacienți testați și neconfirmați, unul pentru pacienți care nu sunt în stare gravă, unul pentru cazurile critice de ATI), zonă de sterilizare, zonă de laborator, platformă tehnică, filtre pacienți, triaj la intrare și zonă donning & doffing pentru cadrele medicale (vor putea ieși doar după dezinfectare și duș). În total se vor folosi 71 de containere, amplasate pe o structură metalică.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.