Social 7 Mai 2020 15:51

Renate Weber a cerut Ministerelor Muncii şi Sănătăţii să includă COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A. Acest lucru ar permite persoanelor aflate în incapacitate temporară de muncă să fie plătite 100% şi nu 75%, ca acum.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%. Aceasta în condiţiile în care, potrivit specialiştilor, boala este extrem de contagioasă şi cu o arie de răspândire foarte mare”, se arată în comunicat, potrivit adevarul.ro

De asemenea, Avocatul Poporului amintește că, în prezent, conform legislaţiei în vigoare, cei aflaţi în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu noul coronavirus primesc o indemnizaţie plătită în proporţie de 75%.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.