Social 7 Mai 2020 14:50

Dacă vom putea sau nu să ne deplasăm într localități după data de 15 mai rămâne, în continuare, un mister, deoarece decidenții fac declarații contradictorii.

Declarațiile făcute de Klaus Iohannis, de Marcel Vela și de Ludovic Orban sunt contradictorii și nu dau de înțeles că una dintre variantele discutate ar fi și cea agreată. Ultimul cuvânt în această dezbatere îl are, momentan, Ludovic Orban.

Președintele Iohannis a declarat acum câteva zile că, odată cu primele măsuri de relaxare a restricțiilor, din data de 15 mai, nu vor fi permise și deplasările între localități, în lipsa unui motiv justificat. Ulterior, ministrul de Interne a declarat că deplasările între localități vor fi permise ”la liber”, fără nevoie de un motiv bine întemeiat sau de o urgență.

Acum, Ludovic Orban face declarații diametral opuse față de cele ale lui Marcel Vela și reiterează poziția președintelui. Astfel, conform premierului, deplasările ar urma să nu fie permise fără motive justificate.

Orban spune că e foarte probabil ca decizia cu privire la călătoria între localități să fie luată chiar în ultima zi a stării de urgență.

”Vom prezenta public această informație, când se va lua o decizie. Când sunt convins de ceva și va face obiectul unei decizii, spun lucrul respectiv. Motivele pentru care se va permite părăsirea localității nu sunt încă stabilite în forma finală. Încă o dată vă spun, evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare. Decizia se va lua de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru o hotărâre după declararea stării de alertă. Sigur, decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi din starea de urgență care a fost instituită prin decretul președintelui”, a declarat premierul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.