Social7 Mai 202014:10de George Stanciu

Lectura de un minut

România a trimis un convoi de 20 de autocamioane cu materiale medicale, care să vină în sprijinul autorităților de la Chișinău, în lupta cu Covid-19.

Convoiul de autocamioane ale Ministerului Apărării Naționale a ajuns, în această dimineață, în Republica Moldova. La 30 de ani de la primul ”Pod de Flori”, convoiul a fost așteptat de mai mulți moldoveni care fluturau drapele românești, de-o parte și de alta a drumului.

Primirea conviului a fost filmată și publicată pe Facebook de Maia Sandu, care scrie: ”Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!”

România a trimis, miercuri, un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protecție și produse sanitare către Republica Moldova, pentru a veni în ajutorul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19. Premierul Ludovic Orban a declarat că „Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova”.

Citeste si:
Producătorul de telefoane OPPO intră oficial pe piața din România
Producătorul de telefoane...

Camioanele transportă către Republica Moldova 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80.000 litri de alcool sanitar.

Ministerul Sănătății a achiziționat toate aceste medicamente și echipamente de protecție în conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatare a infectării cu noul tip de coronavirus.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.