Social 7 Mai 2020 13:56

Primarii de sector din Capitală au început deja să pregătească parcurile pentru a fi deschise, dar cu respectarea măsurilor de protecţie. Primul pas în acest sens este dezinfectarea în totalitate a spațiilor destinate relaxării.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a specificat că s-au curăţat bănci, mobilier urban, alei.

În plus, odată ce parcurile îşi vor redeschide porţile, poliţiştii vor patrula în continuare, pentru a se asigura că oamenii respectă regulile de distanţare, minimizând astfel riscul de răspândire al noului coronavirus.

Daniel Bălăuță, primarul Sectorului 4, a mărturisit că așteaptă cu nerăbdare redeschiderea parcurilor, la fel ca și ceilalți cetățeni ai Bucureștiului: „Inclusiv eu și familia mea abia așteptăm să revenim în parc, să ne plimbăm. Deja am făcut planul de organizare, tocmai pentru respectarea distanței sociale. Am mobilizat un număr important de polițiști locali care vor veghea ca aceste măsuri impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență să fie respectate și, bineînteles, accesul în locurile de joacă să fie restricționate”, a spus acesta, pentru antena3.ro

Spaţiile de joacă, închise în pandemie

Edilii spun însă că accesul în spaţiile de joacă ale copiilor va fi restricţionat.

Primarul din sectorul 2 se gândeşte la măsuri şi mai drastice, după ce a adus termoscannere în Piaţa Obor.

Accesul în parc, posibil cu termoscanner

El vrea ca aceasta să devină o practică pentru toate zonele aglomerate.

Autorităţile locale sunt cele care vor decide când se pot redeschide parcurile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Mai 2020 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.