Social 6 Mai 2020 17:15

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că după ridicarea stării de urgență se pot deschide anumite magazine din interiorul mall-urilor, cu condiția de a respecta cu strictețe regulile impuse de către autorități.

„Au fost prezentate anumite situații specifice în care în anumite spații de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare și că e normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-ului, ele vor fi deschise. Cum vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Acestea au fost accesibile și în perioada stării de urgență”, a specificat premierul.

În afară de magazinele în care se vând produse alimentare, medicamente și servicii de curățătorie, toate celelalte au fost închise în perioada stării de urgență, iar din acest motiv, cele 65 centre comerciale active pe piața românească vor ajunge la pierderi de circa 100 de milioane de euro din chirii neîncasate din ultimele două luni, după cum avertizează specialiștii.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că restaurantele nu vor fi deschise începând cu 15 mai, din cauza riscului epidemiologic pe care îl prezintă aceste spații.

„Avem întâlniri astăzi cu sectorul HORECA (…) şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA. Aici v-am spus limpede, în analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic”, a mai adăugat oficialul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.