Pe timpul stării de urgență și a desfășurării activității didactice în mediul online, sute de mii de elevi din România au fost privați de educație. Soluția premierului Ludovic Orban - achiziția de tablete.

Extrem de mulți copii din România au fost privați de educație, pe timpul stării de urgență.

Cu toate că majoritatea cursurilor au fost ținute în mediul online, pe parcursul acestor două luni, mulți dintre copiii proveniți din familii sărace nu au avut acces la calculator, internet, sau chiar curent electric.

Acest aspect nu a fost luat în calcul de statul român, iar acum, când a fost ridicată problema, soluția a venit cu achiziționarea unor tablete, care însă întârzie să apară.

Căutăm soluţii împreună cu ministerul Educaţiei pentru a demara procedura şi pentru a găsi resursele pentru a asigura sumele necesare pentru achiziționarea tabletelor”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Numărul de telefon al lui Boris Johnson se află pe internet de 15 ani
Numărul de telefon al lui...

Școlile vor rămâne închise și după 15 mai, iar, în funcție de cum evoluează lucrurile, acestea ar putea rămâne închise și în toamnă.

Școala online și viața din cătune

Un preot din Covasna a publicat pe Facebook un mesaj în care critică demersurile pentru școală online, când unii copii nu au mâncare și nici curent acasă.

Preotul spune că jumătate dintre copiii care merg la școală în cătunul Helea nu au curent acasă. 99% dintre ei nu au internet, iar pentru 80% dintre cei mici, laptele și cornul de la școală sunt o hrană minimă necesară.

„Alo? Voi chiar sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să își încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 - 10 mp dorm câte 6,7,8 persoane . La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea?” se întreabă retoric preotul.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat
Parpiro. O mască de calitate...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.