Social 6 Mai 2020 12:40

România a trimis, miercuri, un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protecție și produse sanitare către Republica Moldova, pentru a veni în ajutorul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19. Premierul Ludovic Orban a declarat că „Guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova”.

Camioanele transportă către Republica Moldova 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2.800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80.000 litri de alcool sanitar.

Ministerul Sănătății a achiziționat toate aceste medicamente și echipamente de protecție în conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatare a infectării cu noul tip de coronavirus.

Cei peste 40 de militari din MApN și IGSU au fost întâmpinați de premierul României, Ludovic Orban, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apării, general- locotenent Daniel Petrescu, ministrul afacerilor interne, Ion-Marcel Vela, Șeful Departamentui pentru Situații de Urgenta, dr. Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, general de brigada Dan- Paul Iamandi.

„Pe 6 mai 1990, acum 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, frontiera dintre România și fosta URSS, o manifestație cunoscută drept Podul de flori, la care au participat peste un milion de români de pe ambele maluri ale Prutului. A fost simbolul puternicelor legături fraterne dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Azi, guvernul României face un gest umanitar de solidaritate pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Moldova, pentru a-i ajuta pe frații noștri de peste Prut”, a declarat Ludovic Orban, citat de digi24.ro

Transportul echipamentelor va fi realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.