Social 6 Mai 2020 11:40

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, marţi, cum trebuie să purtăm corect masca pentru a ne feri de noul coronavirus, dar şi cum trebuie să avem grijă de ele.

„Masca chirugicală are şi un metal sus, la nivelul nasului. Pe asta o folosim şi în spitale, se poartă cu partea metalică pe nas, partea de jos, după care elasticul pe ureche. După ce am folosit-o, se scoate numai prin elasticul ei şi se lasă undeva unde e sigur. Vreau să mai arăt un lucru, partea metalică, asta se trage în jurul nasului, ca să aibă conturul în jurul lui. O mască poate fi purtată, de regulă, 4 ore. Dacă e umedă, trebuie schimbată. Mai există alte soluţii de măşti nemedicale, artizanale, din material care au dublu sau triplu strat. Şi asta ajută. Dar dacă este masca pe care cineva vrea să o ţină şi să o folosească mai mult timp, trebuie spălată, călcată”, a spus șeful DSU.

După data de 15 mai, masca de protecţie devine obligatorie în România pentru limitarea răspândirii infecţiei cu COVID-19.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.