Social6 Mai 202009:05de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că profesorilor nu li s-a cerut să facă poze pentru a-și justifica orele susținute online.

Nu există niciun ordin în acest sens [cu obligaţia ca profesorii să facă fotografii ale activităţilor online, pentru a face dovada lecţiilor online – n.red.]. Tot ceea ce Ministerul Educaţiei a elaborat a fost o instrucţiune către inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ, care trebuie privită din 2 perspective: cum anume ar trebui să se realizeze lecţiile online, iar pe de altă parte cu măsuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. Nimeni nu a cerut să facă poze şi de aia vreau să discut concret cu oamenii şi să văd de ce s-a ajuns la această măsură”, a declarat Anisie.

Ministrul Educației a făcut aceste precizări, după ce Luminița Rodica Barcari, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, a făcut o declarație săptămâna trecută în care spunea că profesorii sunt obligați să prezinte niște dovezi ale activității didactice online, „adică o înregistrare, un printscreen”.

Trebuie să prezinte nişte dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă foloseşte laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra şi a dovedi prezenţa lor online. Dacă până acum, această activitate de învăţare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată [profesorii – n.red] sunt obligaţi să îşi raporteze activităţile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate”, a declarat Luminița Rodica Barcari, potrivit site-ului adevarul.ro.

Citeste si:
Achiziția de măști pentru elevi și profesori a fost anulată
Achiziția de măști pentru...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.