Social 5 Mai 2020 15:09

Mai mulți delfini eşuaţi au fost găsiţi pe plajele din Năvodari, Eforie Sud şi Mamaia Nord, cele mai multe sesizări fiind înregistrate în zona Năvodari.

Delfinii se aflau într-o stare avansată de descompunere, iar din acest motiv nu s-a putut stabili cauza exactă a morţii.

„Primăvară cu cifre îngrijorătoare pentru delfinii din din Marea Neagră. În luna aprilie, colegii noştri s-au deplasat la 12 cazuri de eşuări, 11 dintre aceste cazuri fiind în perioada 17-28 aprilie. Exemplarele eşuate sunt marsuini şi afalini, cei mai mulţi aflaţi în stare avansată de descompunere. În ceea ce priveşte exemplarele de marsuini, acestea nu au depăşit 1 m lungime, fiind juvenili. Trei dintre aceste exemplare au fost preluate pentru examinare”, specifică reprezentanții ONG-ului Mare Nostrum.

De asemenea, pe data de 28 aprilie, au fost înregistrate 4 cazuri, 3 marsuini fiind eşuaţi pe plajele din Năvodari.

„În ceea ce priveşte unul dintre cazuri, acestuia îi lipsea înotătoarea codală şi pectorală, aşa că putem presupune că a fost prins în plasele pescăreşti, chiar dacă nu prezenta alte urme vizibile”, a menționat Costin Timofte, asistent proiect în cadrul organizaţiei.

„Ipotezele pe care le avem în determinarea cauzelor care au indus mortalitatea delfinilor şi marsuinilor ajunşi la mal în ultima perioadă, îngreunate de stadiul avansat de descompunere în care au fost găsite parte dintre exemplare, relevă atât activitatea de pescuit derulată în mod legal înainte de perioada de prohibiţie – instaurată de la 15 aprilie, pe cea ilegală din timpul perioadei de prohibiţie, dar şi cauze naturale. Ancheta este încă în desfăşurare şi vom reveni cu informaţii pe măsură ce le vom avea”, spune Marian Paiu, Coordonator Departament Conservarea Biodiversiţăţii, ONG Mare Nostrum, citat de adevarul.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.