Social 5 Mai 2020 15:20

Un bărbat din Dragoslavele, Argeș, a sunat la 112 dintr-un copac, după ce a fost încolțit de o haită de lupi.

Tânărul în vârstă de 24 de ani se deplasa spre fiica sa, din comuna Nămăești, și a ales să folosească o scurtătură. Ajuns în pădure, bărbatul s-a urcat într-un copac, de frică, acolo unde l-au găsit și jandarmii, care au trebuit să-l convingă să revină pe pământ.

”Un apel la numărul unic de urgență 112 a alertat dispeceratul unității, întrucât un bărbat a relatat faptul că se deplasa prin pădure iar la un moment dat a observat o haită de lupi care se îndrepta spre el iar de teamă s-a urcat într-un copac și îi este teamă să continue drumul”, arată maiorul Flavius Tănase, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județdean de Jandarmi Argeș.

Conform declarațiilor maiorului, ”spre locul indicat a fost direcționată imediat o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Rucăr, care în scurt timp l-au localizat pe bărbat. La sosirea jandarmilor lupii nu se mai aflau în zonă, iar bărbatul a fost liniștit și ajutat să ajungă la destinație. Acesta le-a relatat jandarmilor că ocazional se deplasează la fetița lui din comuna Nămăești, unde aceasta locuiește, pentru a-i duce alimente și alte bunuri necesare”, arată curier.ro.

După apelul la 112, bărbatul a rămas în copac până la sosirea jandarmilor, deoarece îi era frică să coboare. S-a lăsat înduplecat, într-un final, de oamenii legii.

Bărbatul le-a prezentat jandarmilor declarația pe proprie răspundere, în care arăta că merge să îi asigure alimente fiicei sale. Acesta e despărțit de mama copilei, astfel că uneori face naveta pentru a-i duce micuței alimente.

Impresionați de situația tânărului, jandarmii l-au dus cu mașina pe acesta până la Nămăești.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.