Social 5 Mai 2020 12:55

După terminarea stării de urgență, circulația în localitate va reveni, cât de cât, la o normalitate. Desigur, anumite reguli de prevenție vor rămâne în picioare, dar vor apărea și unele noi, precum cele pentru transportul în comun. În București, numărul persoanelor care vor putea urca în autobuze va fi limitat, iar accesul se va face doar pe ușa din față, îndrumați de controlorii STB, dar și de polițiști locali.

Primăria Capitalei a anunțat un set de reguli pentru circularea cu mijloacele de transport în comun, care vor intra în vigoare după data de 15 mai.

Distanțarea socială este una dintre reguli, iar pentru asta, accesul în mijloacele STB va fi limitat - oamenii vor putea ocupa locurile pe scaune, cât și un rând în picioare, păstrând o distanță de 1,5 metri.

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureştenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale sau confecţionate din material de bumbac, dar şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugaţi să respecte de asemenea şi noile reglementări privind distanţarea socială. Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m”, se arată în anunțul făcut de Primăria Capitalei.

Controlori STB și Poliția Locală - în punctele cu trafic masiv din Capitală

Accesul în mijloacele de transport în comun se va face doar pe ușa din față, restul fiind folosite pentru coborâre.

Pentru a se asigura că noile reguli vor fi respectate, în punctele cu trafic intens și trasportări masive de oameni, controlorii STB, ajutați de Poliția Locală, vor îndruma călătorii la accesul în vehicule.

Transportul în comun din București va funcționa la capacitate maximă. Pe traseu vor fi scoase toate autovehiculele din parcul auto circulant, pe data de 18 mai.

Pentru siguranţa călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile. STB dezinfectează şi staţiile de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa”, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei, potrivit g4media.ro.

Citeste si:
Cătălin Bordea, părăsit de tată în copilărie. Ce a povestit la...
Cătălin Bordea, părăsit de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.