Social5 Mai 202011:35de Cristina Marin

Lectura de 2 minute

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a declarat, marți, că una dintre principalele preocupări pentru perioada următoare este ca, în România, să se poată găsi cu ușurință măşti de protecţie în magazine, la un preţ în jurul a 2 lei.

Virgil Popescu afirmă că, imediat după ridicarea restricțiilor, românii trebuie să își cumpere cu ușurință măști de protecție, iar din acest motiv a dat asigurări că, în prim plan, la ministerul Economiei, se vor stabili câteva puncte care să vină în ajutorul cetățenilor.

„Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor.

Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a declarat oficialul.

De asemenea, ministrul a specificat că decizia în ceea ce priveşte redeschiderea restaurantelor, teraselor, barurilor şi cafenelelor va fi luată în funcţie de evaluarea medicilor epidemiologi, după primele două săptămâni de la ridicarea Stării de urgenţă.

Citeste si:
Noi contradicții: Românii care vin din Grecia și Bulgaria nu scapă...
Noi contradicții între...

„Hotelurile care s-au închis singure din cauza lipsei de clienţi se vor redeschide tocmai datorită faptului că circulaţia în interiorul localităţilor şi circulaţia între localităţi vor fi permise, pe motive bine întemeiate, cum ar fi serviciul. Asta înseamnă că va fi trafic de persoane între localităţi şi atunci e normal ca să avem hoteluri deschise.

Despre restaurante, terase, cafenele şi baruri eu spun că ar trebui să aşteptăm o evaluare după primele două săptămâni a medicilor epidemiologi să vedem care este influenţa acestor prime relaxări de măsuri asupra acestei pandemii şi dacă lucrurile vor fi ţinute sub control şi oamenii vor înţelege că trebuie să respecte măsurile pe care Guvernul le va recomanda în această stare de alertă, sunt convins cor vor urma şi o serie de alte măsuri. De exemplu, cred că într-o primă etapă s-ar putea deschide terasele, dar nu pot să spun cu certitudine în momentul de faţă, trebuie să aşteptăm ce vor spune medicii dacă, începând cu data de 1 iunie sau 15 iunie, se vor deschide restaurantele, terasele, cafenelele, barurile etc.”, a mai adăugat ministrul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.