Social 5 Mai 2020 11:33

Pentru că se apropie finalul stării de urgență, iar posibilele vacanțe la piscină se apropie și ele, alte întrebări despre transmiterea coronavirusului au apărut din partea oamenilor. Una dintre ele este: poți lua virusul din piscină? Iată ce explicații ne dă Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, ne oferă câteva explicații în legătură cu transmiterea virusului Covid-19 în piscină.

Profesorul spune că înotul în apa cu clor este, în principiu, sigur, datorită faptului că apa este dezinfectată. Însă, dacă vine vorba despre o mulțime de oameni aflați în piscină, lucrurile se schimbă puțin.

Atunci când te afli într-o piscină aglomerată, contactul cu unele persoane este aproape inevitabil, deci există riscul să te contaminezi.

Când înnotăm, corpul nostru mai elimină anumite secreții și apa cu clor care ne intră în gură în acest timp, tindem să o scuipăm, iar masca de protecție nu este deloc utilă în acest caz.

Alexandru Rafila spune că nu este exclus nici ca măștile speciale pentru înot să fie inventate.

Rafila nu a ezitat să spună faptul că, dacă ești practicantul unor activități, sau sporturi, care implică aglomerație sau spectatori, ai putea scoate mult mai mulți bani din buzunar în perioada următoare.

O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție. În general, evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă și dacă discutăm de transporturi, și dacă discutăm de activități sportive. Implicit, cred că o să crească foarte mult costurile acestor tipuri de activități, inclusiv ale transportului aerian”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit stiripesurse.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.