Social 4 Mai 2020 17:31

Zece persoane din Iași au murit după ce au băut spirtul contrafăcut. Pe etichetele sticlelor scria că substanța de bază este alcoolul etilic, dar de fapt era alcool metilic, într-o concentrație letală.

Patru dintre cele 10 persoane erau din satul Brătești.

Acestea au cumpărat spirtul contrafăcut de la un magazin din sat, care și-a făcut aprovizionarea dintr-un depozit din Iași.

Avocatul patronului respectivului depozit susține că și clientul lui este tot o victimă, care, atunci când a aflat că spirtul luat de la București este contrafăcut, l-a retras de peste tot de unde a fost vândut.

Potrivit medicilor legiști, decesul alestor persoane a fost cauzat de intoxicația cu alcool metilic, în doze de 300 de ori mai mari decât doza letală.

Doza letală de alcool metilic este între 30 și 60 de mililitri.

În cazul în care o persoană a înghițit chiar și 10ml de alcool metilic, aceasta poate suferi tulburări grave și se poate ajunge la comă, acidoză severă, insuficiență renală și, în mod particular la alcoolul metilic, la orbire.

Doi din tei bolnavi mor pentru că este extrem important ca aceşti bolnavi să fie aduşi în primele şase ore la spital, să se poată face hemodializă în urgenţă. În absenţa acestui antidot, acestui tratament, cei mai mulţi pacienţi mor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon Iași, medicul necrolog, Ionuț Nistor, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.