Social3 Mai 202016:24de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că se apropie de luarea unei decizii finale în ceea ce privește prelungirea șomajului tehnic pentru sectoarele economiei în care vor rămâne restricții după data de 15 mai.

Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiţi la momentul 15 mai. Ţin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii şomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricţionate prin deciziile autorităţilor, în paralel lucrând şi la o serie de măsuri de susţinere activă a sectoarelor care îşi vor relua activitatea”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul muncii a spus că cei care au făcut eforturi, nu au cerut șomaj tehnic și nu au întrerupt activitatea, ar putea și ei să beneficieze de anumite măsuri, „astfel încât și activitatea lor să poată fi apreciată și văzută de guvern”.

Împreună cu ceilalţi colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-şi facă o reorientare în activitate sau vor să-şi dezvolte activitatea pe baza experienţei avute în această criză, oameni care s-au străduit să-şi ţină activitatea în picioare în pofida greutăţilor”, a mai spus Violeta Alexandru, potrivit wowbiz.ro.

Citeste si:
Estimările ministrului Economiei se anulează: Mall-urile rămân...
Violeta Alexandru anulează...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.