Social 3 Mai 2020 11:42

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, spunând că apreciază și înțelege activitatea de jurnalist, dar respinge orice formă de răspândire a știrilor false.

Trecem, de mai multe săptămâni, România şi alte ţări din întreaga lume, printr-o perioadă marcată de emoţiile şi îngrijorările legate de pandemia de coronavirus şi efectele ei, dar şi de volumul de informaţii şi opinii expuse pe această temă. Presa, vectorul principal al acestor informaţii către cetăţeni, este şi ea angrenată în acţiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni şi care ne-a schimbat viaţa radical”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul spune că susține libertatea de exprimare și libertatea presei, dar a ținut să sublinieze că nu este un susținător al fake-news-ului.

Apreciez şi înţeleg activitatea de jurnalist, eu însumi cochetând cu această profesie la început de carieră. Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale. Consider însă la fel de important dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi şi resping orice formă de răspândire de ştiri false în numele libertăţii de exprimare”, a mai declarat Orban, potrivit antena3.ro.

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare an, pe data de 3 mai, iar aceasta a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, în anul 1993.

Pe lângă faptul că se sărbătoresc principiile fundamentale ale libertății presei, pe data de 3 mai este adus și un omagiu jurnaliștilor care și-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.