Social1 Mai 202015:40de Cristina Marin

Lectura de un minut

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că va trebui să conviețuim cu acest virus și să urmărim evoluția lui pe timpul verii, când temperaturile vor fi ridicate.

Arafat a menționat că dacă românii nu înțeleg să respecte regulile, peste două săptămâni s-ar putea să avem parte de o explozie de cazuri și să fie nevoie de noi restricții.

„Va trebui încet-încet să conviețuim cu acest virus și vom vedea care va fi comportamentul virusului în perioada verii, când temperaturile vor fi ridicate, dacă scade sau nu transmiterea, sperăm că da. Dar vom vedea acest lucru la momentul respectiv în viață reală, să vedem rezultatele, că nu mai avem multe cazuri, și să ne pregătim pentru un eventual val doi în toamnă”, a specificat șeful DSU.

De asemenea, acesta a explicat că, potrivit statisticilor din țările mai calde, noul coronavirus poate fi mai puțin periculos la temperaturile ridicate.

„Există presupuneri, există clar observații că în țările care sunt mai calde, unde temperaturile sunt ridicate, că răspândirea e mai lentă, dar acest lucru urmează să-l vedem. Nu vrem să dăm o temperatură și să spunem că după 25 de grade e mai bine, că după asta se uită oamenii la termometru și spun: gata, după 25 de grade ieșim. Nu. Nu vom face acest lucru pentru că sunt mai mulți factori care intră în acest aspect și nu am să dau o temperatură de la care să spunem că suntem mai siguri, pentru că nu știm exact. O să vedem care va fi comportamentul virusului și răspândirea bolii la momentul potrivit”, a mai adăugat oficialul, citat de hotnews.ro

Citeste si:
Bărbat care nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate, infectat...
Un bărbat care nu a mai ieșit...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.