Social 1 Mai 2020 14:49

La Spitalul Județean de la Suceava au murit șase oameni infectați cu noul coronavirus, fără să apară în statisticile oficiale. Sunt oameni care au pierdut lupta cu virusul în cursul lunii aprilie, unii dintre ei pe 6 aprilie, alţii la jumătatea lunii, pe 14 sau pe 15 şi care nu au fost raportaţi către DSP, aşa cum prevede legea.

„Spitalul nu a raportat tot la timp şi am fost nevoiţi să îi adunăm pe toţi cei din urmă. Acum s-au reglat conturile”, a declarat Manuela Trifan, șefa DSP Suceava, citată de mediafax.ro

Pentru ca problemele organizatorice să se poată rezolva şi pentru a limita efectele epidemiei din Suceava, din data de 3 aprilie, conducerea Spitalului Judeţean din Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari. Ieri, aceştia au plecat, iar la conducere a venit o echipă de medici din spital.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că ministrul Nelu Tătaru a cerut echipei, care a fost coordonată de secretarul de stat Ionel Oprea, o evaluare completă a situaţiei de la Suceava, care include şi modul de raportare a deceselor.

„Spitalele, după cum vedeţi, uneori nu îşi duc datoria până la capăt, din punct de vedere raportare. La Arad s-au dat şi amenzi, dar nu asta este soluţia, toată lumea trebuie să înţeleagă că nu poţi să neglijezi aşa ceva”, a specificat Adriana Pistol, preşedintele Comisiei pentru Covid 19 din Ministerul Sănătăţii, pentru Mediafax.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Aceasta a menționat că în urma neraportării deceselor de la Suceava, Inspecția Sanitară de Stat poate aplica și acolo amenzi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.