Social 1 Mai 2020 08:30

Procurorul-şef european Laura Codruţa Kovesi a fost declarată personalitatea anului de către Emerging Europe.

„În primii săi ani în funcţie, a supervizat punerea sub acuzare a mii de politicieni corupţi. Primari, parlamentari şi chiar foşti prim miniştri ai ţării au fost acuzaţi, judecaţi şi găsiţi vinovaţi în mandatul Laurei Codruţa Kovesi”

„Acordăm acest premiu în semn de recunoaştere faţă de munca remarcabilă a Laurei Codruţa Kovesi ca şef al DNA, care a devenit un model pentru alte direcţii anti-corupţie din zona Europei emergente şi un simbol al luptei împotriva corupţiei şi a impunerii domniei legii. Iar faptul că anul trecut a devenit primul procuror şef european nu face decât să confirme importanţa rolului pe care l-a jucat şi pe care va contiua să îl joace, în lupta împotriva corupţiei”, a scris publicația Emerging Europe, citată de Antena 3.

În cadrul unui interviu acordat publicației, Kovesi a lăudat activitatea DNA.

„Cred că activitatea DNA a schimbat mentalitatea cetăţenilor români. Oamenii au conştientizat că nu trebuie să dea şpagă ca drepturile să le fie respectate”,a spus aceasta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Mai 2020 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.