Premierul Ludovic Orban a declarat că toți fermierii care sunt afectați de secetă vor primi despăgubiri.

„A fost emis ordinul comun al ministrului Agriculturii şi ministrului de Interne privind constituirea comisiilor de evaluare a pagubelor. Aceste comisii deja sunt pe teren de o perioadă. Se fac constatările pe teren, procesul va mai dura încă două-trei săptămâni.

Sunt multe ferme afectate şi trebuie să se facă o evaluare corectă. După această evaluare se vor pregăti actele normative care să stea la baza plăţii despăgubirilor. Readuc aminte că de vreo 11 ani fermierii nu au fost despăgubiţi pentru daunele provocate de secetă.

Vom aloca sumele de bani necesare”, a declarat Orban.

De asemenea, Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a precizat că perioada de secetă din România a avut efecte negative asupra agriculturii, în special în Moldova, Bărăgan și Dobrogea.

Fermierii au spus că pământul este atât de uscat încât pierderile ar putea fi totale la culturile de grâu şi rapiţă.

„Din păcate, peste criza coronavirus se suprapune şi această secetă nemaiîntâlnită, din ceea ce constatăm noi şi din ceea ce ne spun fermierii. I-am asigurat pe fermieri că toţi cei care vor suferi pagube din cauza secetei, anul acesta o să primească despăgubiri pentru că aşa este normal”, a susținut ministrul Agriculturii, citat de antena3.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.