Social29 Aprilie 202015:50de Cristina Marin

Lectura de un minut

Trei asistente și o infirmieră care lucrează în secția de Terapie Intensivă de la Institutul Fundeni, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Reprezentanții spitalului susțin că cele patru angajate lucrau pe aceeași tură. Ulterior, toți pacienții internați în secția ATI au fost testați, iar rezultatele testelor sunt negative.

Toți pacienții care necesită internarea în spital sunt testați pentru COVID-19. De asemenea, sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

Mulți dintre pacienții internați la Institutul Fundeni sunt cazuri grave: cancer, transplant sau operații la inimă. Din cauza imunității foarte slăbite, aceste persoane fac parte din categoriile vulnerabile în cazul infecției cu coronavirus.

Conducerea Institutului Fundeni dă asigurări că face toate eforturile să țină secțiile cu pacienți imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave, potrivit hotnews.ro

Primele cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la Institutul Fundeni pe data de 18 aprilie: o asistentă și doi pacienți.

Citeste si:
Bărbat care nu a mai ieșit din casă de un an și jumătate, infectat...
Un bărbat care nu a mai ieșit...

După toate cazurile de infectare descoperite până acum la Fundeni au fost făcute anchete epidemiologice și s-a făcut decontaminarea secțiilor, mai spun reprezentanții spitalului.

În curtea Institutului Fundeni a fost instalat un mini-spital modular de triaj format din 7 containere, destinat triajului pacienților suspecți de coronavirus. Construirea spitalului a fost realizată într-un timp record, în urma unei strângeri de fonduri lansate de un ONG înființat de către medicii de la Fundeni.

Mini-spitalul de triaj „va proteja pacienții vulnerabili și cadrele medicale și ne ajută să desfășurăm corect actul medical”, a declarat medicul Dana Tomescu, inițiatoarea proiectului și șefa Secției ATI 3 de la Institutul Fundeni.

Citeste si:
Morți încurcați la Suceava. O familie a înmormântat un necunoscut
Morți încurcați la Suceava. O...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.