Horațiu Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a menționat că data de 1 Mai reprezintă un nou test pentru toți românii care sunt tentați sa iasă din casă și să socializeze, în condițiile în care România nu a ajuns încă la vârful epidemiei de coronavirus. Dacă numărul cazurilor crește semnificativ, se va putea reveni asupra măsurilor de relaxare avute în vedere după 15 mai, a avertizat el.

„În tradiția noastră, perioada de 1 Mai e o perioadă de zile libere, în care populația simte nevoia să iasă din casă, să socializeze și, așa cum a fost și Paștele, ne atrage atenția posibilității să apară aglomerații incontrolabile care să genereze difuzia infecției. Din acest motiv trebuie să fim atenți și să menținem măsurile de protecție, de distanțare socială, să se evite deplasările, aglomerările”, a explicat acesta, citat de digi24.ro

„Până la data la care se va renunța la starea de urgență, măsurile rămân în vigoare și e necesară prudență pentru a evita o creștere bruscă a numărului de pacienți infectați”, avertizează acesta.

Moldovan a specificat că toate măsurile sunt foarte importante pentru diminuarea îmbolnăvirilor înregistrate de la o zi la alta: „Dacă în continuare vom avea cam același număr de infecții de la o zi la alta vom ajunge la ce a spus președintele”.

Acesta a mai adăugat faptul că este foarte important dacă numărul de îmbolnăviri crește sau nu, întrucât pe baza acestor statistici pot avea loc discuții despre actualele restricții: „Dacă apare o creștere semnificativă se poate rediscuta. De altfel, măsurile epidemiologice se pot rediscuta oricând în funcție de evoluția stuației”.

El a adăugat că România nu a ajuns la vârful epidemiei, pentru că nu există un tren descendent clar al numărului de azuri.

„Contează că acest vârf să nu fie prea mare”, a spus el.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.