Zeci de bătrâni internați într-un azil din Craiova trăiesc în condiții mizere. Aceștia sunt ținuți la subsol, în camere fără ferestre și în mizerie. Rudele bătrânilor plătesc 2200 lei lunar pentru aceste condiții inumane.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, 22 de seniori erau cazaţi în camere mici, murdare, fără apă caldă. Unii dintre ei locuiau la subsolul clădirii, în încăperi fără ferestre şi cu grup sanitar comun.

„Nu se practică curăţenia, nu se practică dezinfecţia. S-au găsit câteva produse dezinfectante cu termen de valabilitate expirat.(...) Iluminatul este necorespunzător. Sunt dormitoare şi la subsol, fără ferestre şi fără grupuri sanitare pe fiecare cameră. Nu se asigură apă caldă necesară. Toată unitatea este neigienizată”, a declarat Valeria Andreescu, director executiv DSP Dolj, potrivit Mediafax.

Azilul funcționa ilegal, activitatea acestuia fiind suspendată în 2018 în urma unui control al DSP Dolj.

„Noi nu am avut probleme, nu am avut mortalităţi, ceva...Sunt licenţe luate, sunt toate astea...Noi suntem în carantină”, spune patronul căminului

DSP a amendat reprezentanţii azilului cu 40 de mii de lei şi a dispus ca în următoarele zile vârstnicii să fie luaţi acasă de rude sau să fie mutaţi în alte centre.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.