Toți românii care au venituri mai mari de 3.200 de lei net lunar, ar putea plăti o taxă de solidaritate.

Propunerea a fost făciută de un grup de cercetători ai Institutului de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române.

Raporul făcut de aceștia, denumit „Pandemia și standardul de viață – Politici de protecție socială”, cuprinde și propunerea lor de introducere a unei taxe de solidaritate tuturor românilor cu venituri nete de peste 3.200 de lei pe lună.

Nici pensionarii nu ar fi scutiti de această taxă, urmând să plătească și ei, sub forma unei contribuții de asigurări de sănătate, care să ajute la creșterea fondurilor destinate luptei împotriva coronavirusului.

Recomandăm reintroducerea plății contribuției de asigurări de sănătate de către pensionarii cu venituri (din pensie și orice alte surse) mai mari de 3.200 lei net lunar, valoarea salariului mediu net din februarie 2020”, se arată în raportul grupului de cercetători, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.