Tăieri ilegale de lemne în valoare de 90.000 de lei au fost descoperite de Garda Forestieră Suceava în luna martie.

Descoperirea a fost făcută în zona localităţii Suceviţa (Pârâul Rotari), a anunțat Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor.

„Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienţei celor 61,7 mc de lemn rotund de răşinoase confiscaţi pe 13.03.2020. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat, în martie, în localitatea Suceviţa (Pârâul Rotari), unde, în platforma primară din zona menţionată, a fost constatată şi inventariată cantitatea de aproape 130 mc de lemn rotund. Ca urmare, s-a dispus ridicarea materialului lemnos şi predarea în custodie, a întregii cantităţi de lemn rotund, către cea mai apropiată structură silvică. De asemenea, în cadrul acţiunii care a continuat în fondul forestier au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienţa materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie. Valoarea cioatelor constatate se ridică la peste 90.000 lei", se arată în comunicatul ministerului, citat de Agerpres.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava a efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, acesta fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Potrivit Ministerului Mediului, Garda Forestieră Suceava, în cooperare cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerului Apărării Naţionale (MApN), va continua controalele şi patrulările în scopul prevenirii şi a combaterii delictelor silvice, atât în pădure cât şi pe drumurile publice.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.