Femeia care a contestat Ordonanța Militară 3 în instanță a pierdut procesul. Reclamanta voia suspendarea restricțiilor de circulație persoanelor peste 65 de ani.

Potrivit procesului înaintat de reclamanta, Ordonanța Militară 3 este discriminatorie față de bătrâni. Contestația femeii a fost respinsă de către magistrații Curții de Apel București care consideră că Ordonanța nu limitează drepturile persoanelor de peste 65 de ani, ci îi protejează, această fiind una din grupele cele mai vulnerabile.

„Scopul măsurilor luate de autorităţile competente este de a proteja o categorie de persoane fizice care s-a dovedit a fi mult mai vulnerabilă în faţa epidemiei, iar suspendarea acestor măsuri ar determina, prin sine, o situaţie ireversibilă, faţă de modalitatea efectivă de executare”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Chiar dacă femeia a pierdut procesul, decizia poate fi atacată cu apel.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.