Invitați de mai mulți politicieni să meargă la Parlament, premierul Ludovic Orban a declarat că acest lucru nu este necesar. "Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există”, a spus premierul, referindu-se la faptul că parlamentarii stau acasă în izolare.

Premierul a mai menționat că odată ce Parlamentul își va relua activitatea, cu siguranță va fi prezent la întruniri.

Cristian Tudor Popescu a criticat dur declarația premierului, susținând că acesta are un comportament de dictator.

"Parlamentul în pandemie nu mai există. Nu mai există Parlament. Cine spune asta? Premierul Orban. Da, a spus-o în fața jurnaliștilor. „Vă veți duce în Parlament”, întreabă jurnaliștii, pentru că l-a chemat Tăriceanu, i-a făcut o invitație. Acum, bineînțeles că nu e de luat în considerare vreo invitație făcută de Tăriceanu, care nu mai are nici calitatea de președinte al Senatului.

Ca să spui așa ceva... După asta spune domnul Orban: „Unde să mă duc la Parlament? Că parlamentarii stau acasă în izolare și nasc tot felul de inițiative. Eu îi informez periodic pe cetățeni. Parlamentul nu există”.

Aoleu! Cum adică? Tu nu mai ai treabă cu Parlamentul? Tu informezi direct cetățenii. Ăsta este comportament de dictator. Toți dictatorii din lumea asta dizolvau parlamentele și discutau direct cu cetățenii. Ăsta este mecanismul fundamental al lui Hitler, al luiStalin, al lui Somoza, al cui vreți dumneavoastră..., al lui Ceaușescu. Ceaușescu discuta cu cetățenii, atât, cu poporul. Discută cu poporul domnul Orban.

Cum poți să spui așa ceva? Cum să spui despre parlamentari că „stau acasă în izolare și nasc tot felul de inițiative”. Adică stau cu fundul pe cămașă, potrivit unei expresii populare. Stau pe vatră acasă și nu fac nimic și nasc tot felul de inițiative. Păi stau acasă pentru că sunt trimiși acasă, ei nu stau acolo de plăcere. Stau acasă făcând un lucru bun și pozitiv, potrivit ordonanețelor militare.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Și tu vii, premier, și prezinți asta ca o lenevie a parlamentarilor?" a spus CTP la Digi24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.