Social25 Aprilie 202009:30de Violeta Olteanu

Lectura de un minut

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, susține că reluarea cursurilor ar trebui să se facă gradual. Acesta mai recomandă să se înceapă cu universitățile și liceele, iar în clasă să nu fie mai mult de 15 elevi.

"Opinia exprimată de mine și de alți colegi este ca acest lucru (reluarea cursurilor - n.red.) să se petreacă gradual: întâi cu universitățile și cu elevii de la liceu, pentru că ei pot respecta mai ușor aceste măsuri de prevenire.

Este mai simplu să lucrezi cu adulți sau adolescenți din clasele IX-XII. Programul unităților de învățământ trebuie regândit, astfel încât jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în același timp. Vorbim fie de un program alternativ, fie de prelungirea programului actual", a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Președintele SMR a mai atenționat asupra faptului că purtarea măștilor va fi dificilă pentru cei mici și că trebuie văzut dacă aceste măsuri reprezintă o soluție.

"Sunt mici, nu înțeleg, nu putem să ne gândim că acest lucru (purtarea măștii - n.red.) este ușor de realizat. Trebuie să vedem exemple în alte țări. Putem să vedem dacă aceste măsuri pot reprezenta o soluție.

Citeste si:
Iohannis: Școlile din România NU se redeschid până la toamnă
Iohannis: Școlile din România...

Nu pot recomanda o decizie, decât după ce vedem alte exemple și stăm de vorbă într-un colectiv de lucru. (...) Elementul esențial o să fie numărul de elevi din clasă. E bine să nu depășim numărul de 15 elevi într-o clasă, trebuie decalate pauzele", a mai spus Rafila.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.