Premierul Ludovic Orban a anunțat că incepând cu 15 mai nu vor mai exista restricții de circulație. Astfel, vom putea ieși din casă fără declarație pe proprie răspundere, dar va trebui să purtăm mască.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri seară că statul va distribui măștile necesare purtării în spațiile publice, însă doar persoanelor aflate în pragul sărăciei. Restul populației va trebui să își achiziționeze măștile din propriile fonduri.

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti.

În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a spus Ludovic Orban, la Antena 3.

Premierul a mai adăugat că restricțiile vor fi ridicate gradual începând cu 15 mai.

"Se va renunta gradual la masurile restrictive, incepand cu data de 15 mai. Avem o analiza in curs de realizare pe fiecare masura restrictiva. Analizam eliminarea fiecarei restrictii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de alta natura. Analiza e in curs de realizare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.